Culinaria: drob de miel

Ingrediente
600 g organe de miel (inimă, ficat, rinichi, splină, plămâni)
4 ouă
1 ceapă veche
2 legături ceapă verde
2 legături usturoi verde
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
1 felie pâine înmuiată în lapte
50 ml ulei
Sare și piper după preferință

Mod de preparare
Prapurul de miel se pune într-un vas cu apă și se dă la rece până în momentul utilizării. Organele se spală bine. Rinichii se taie în două și se pun jumătate de oră în apă rece cu cinci linguri de oțet, pentru a fi îndepărtate mirosurile neplăcute. Ceapa și usturoiul verde se pun la călit într-o tigaie, pentru câteva minute, până se înmoaie bine. Se adaugă plămânii, inima și splina, tăiate cubulețe. După ce aceste organe se călesc 5, 6 minute, se adaugă ficatul și rinichii și se mai lasă pe foc potrivit încă 5 minute, apoi se pun la călit și codițele de ceapă și usturoi verde. Când și acestea s-au pătruns, se oprește focul și se lasă la răcit.

Amestecul de organe, ceapă și usturoi verde se toacă folosind o sită mai mare de la robotul de bucătărie. Se dă prin robot și pâinea înmuiată, iar apoi se pune sare și piper omogenizând bine totul în tavă. Într-o formă de copt, se așază prapurul, lăsând să depășească marginile vasului. Se pune compoziția în formă și apoi se învelește cu marginile prapurelui. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50 de minute sau până când se rumenește.

M. S.

3 Thoughts to “Culinaria: drob de miel”

  1. […] Ingrediente 600 g organe de miel (inimă, ficat, rinichi, splină, plămâni) 4 ouă 1 ceapă veche 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 felie pâine înmuiată în lapte 50 ml ulei Sare și piper după preferință Mod de preparare Prapurul de miel se pune într-un vas cu apă și se dă la rece până în momentul utilizării. Organele se spală bine. Rinichii se taie în două și se pun jumătate de oră în apă rece cu cinci linguri de oțet, pentru a… Citeste mai mult […]

  2. […] Ingrediente 600 g organe de miel (inimă, ficat, rinichi, splină, plămâni) 4 ouă 1 ceapă veche 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 felie pâine înmuiată în lapte 50 ml ulei Sare și piper după preferință Mod de preparare Prapurul de miel se pune într-un vas cu apă și se dă la rece până în momentul utilizării. Organele se spală bine. Rinichii se taie în două și se pun jumătate de oră în apă rece cu cinci linguri de oțet,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment